top of page

15.000 windmolens op het strandCopywriting windmolens

Windenergie op zee draait op volle toeren. Nu al leveren de Belgische offshore windparken voldoende energie om 1 miljoen gezinnen van stroom te voorzien. Tegen 2025 zal zelfs 20% van al onze elektriciteit in de Noordzee 'geoogst' worden.

Korte en krachtige copy

Om dat in de kijker te zetten, organiseerde het Belgium Offshore Platform een grote actie op het strand van Oostende. 15.000 windmolentjes werden in het zand geplaatst die samen het getal 1.000.000 vormden. Op elk windmolentje kwam korte en krachtige copy die het succesverhaal van de windmolens op zee meer inhoud gaf.


Teksten voor 15.000 windmolens

Filmscenario en infoborden

Rond deze actie werd een hele informatiecampagne en een wedstrijd opgezet. Het scenario voor het onderstaande filmpje kwam ook van Koppie.be en op het strand stond een infostand waarbij Koppie ook de teksten voor de infoborden leverde.


Meer dan 1 miljoen mensen online bereikt

Met dit evenement won The Oval Office de Golden Best Event Award in 2019. Meer dan 5.000 mensen deden mee aan een online quiz, waarmee ook plaatsen voor de boottochten te winnen waren. Met de social media advertising campagne rond de actie, werden 1.028.382 mensen bereikt. En de campagnewebsite werd 21.000 keer bezocht. Het filmpje over het succes van de campagne vindt u hier:

Copywriter Belgian Offshore Platform


Copywriting windenergie


48 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page