top of page

Uw Mobiscore al gecheckt?

Bijgewerkt op: 11 okt. 2022

Hoe duurzaam is de locatie van uw woning? Daarvoor heeft de Vlaamse overheid een handige tool ontwikkeld: de Mobiscore. En samen met communicatiebureau The Oval Office heeft Koppie meegewerkt om de communicatie punch te geven. Schrijven in voordelen in plaats van eigenschappen was ook hier super belangrijk.


Copywriter Overheidscommunicatie: Mobiscore

Verhuist u binnenkort? Dan is het goed om te weten hoe duurzaam de plaats is waar u gaat wonen. Zeker in het lintbebouwde Vlaanderen is de plaats waar u gaat wonen belangrijk om uw ecologische voetstap te verkleinen... en om tijd en geld te besparen!


Scholen en winkels dichtbij?


De Mobiscore is de handige tool die u vliegensvlug vertelt hoe makkelijk uw woning toegang heeft tot openbaar vervoer, onderwijs, winkels & diensten, ontspanning, zorg, ... Ook Koppie deed even te test, en qua duurzame locatie is uw copywriter nog niet zo slecht af ;-) Al kan het beter, door bijvoorbeeld in een stadscentrum te werken/wonen.Copywriting van sterke headline


Voor The Oval Office verzorgde Koppie de copywriting van de Mobiscore. Het was belangrijk om een heel puntige en krachtige headline te schrijven. Dat werden slechts vier woorden: Woning zoeken? Mobiscore checken! We hebben ons vooral gericht op het belangrijkste moment waarop deze score belangrijk is: als u verhuist.


Het is onwaarschijnlijk dat iemand na het checken van de score beslist te verhuizen, maar als u toch van plan bent ergens anders te gaan wonen, dan is het een ideaal moment om even de duurzaamheidscheck te doen. Dit is heel relevant om later het aantal kilometers met de wagen, het taxi spelen voor de kids, de tijd om boodschappen te doen, ... meteen drastisch te verminderen.


Copywriting gericht op voordelen, niet op eigenschappen


De bodycopy (langere doorlopende tekst) op de affiche speelt in op de voordelen van de Mobiscore, niet op de eigenschappen. Dat is bij copywriting altijd een belangrijk verschil.


De score op zich is niet belangrijk... maar wel dat u daardoor tijd wint, minder in de file staat en ook milieuvriendelijker woont.

Wat is een goede Mobiscore? De score op zich is niet belangrijk... maar wel dat u daardoor tijd wint, minder in de file staat en ook milieuvriendelijker woont. Dat maakt van de Mobiscore een must voor iedereen met verhuisplannen.
Meer weten?


De Mobiscore werd door zowat alle nationale media opgepikt. Je kan bijvoorbeeld meer lezen over de Mobiscore op VRT NWS of op de website van De Morgen.
44 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page