top of page
Schrijftips redigeren en redactie

Wij herwerken uw teksten en maken ze sterker en duidelijker

Redigeren en eindredactie

Onze visie op redigeren en eindredactie

Wat is de meerwaarde van teksten te laten redigeren door een copywriter?

Redigeren is een woord dat bij veel mensen niet zo gekend is. Wat wil redigeren dan juist zeggen? Redigeren is niets meer of minder dan het corrigeren en controleren van een bestaande tekst, zonder de betekenis te wijzigen. Is dat dan hetzelfde als eindredactie? Dat is inderdaad zo. Redigeren en eindredactie zijn synoniemen. Maar hoe u het ook noemt, een eindredactie van een tekst kan deze altijd op een snelle manier veel beter en sterker maken.

Onze visie op redigeren en eindreactie

 

Hebt u al een basistekst? Dan is het altijd een goed idee om eens de mening van een copywriter te vragen. Een goede copywriter kan vaak met licht herschrijven, anders ordenen van de argumenten, directer taalgebruik, ... de tekst veel beter maken. Zo maken we de tekst altijd veel krachtiger. Zo gaan wij tewerk bij eindredactie:

1.

We geven als copywriter een algemene visie op de basistekst. Wat schort er aan, wat is er goed aan, ... We zijn voor het redigeren graag een tekstdokter die jouw teksten analyseert. Op basis daarvan maken we je graag een offerte om de teksten te redigeren.​

2.

Daarna gaan we aan de slag. Vaak is het belangrijk om de 'tone of voice' af te stemmen met de doelgroep en dan zijn we vertrokken. We redigeren de tekst door de fouten eruit te halen, het ritme van de tekst te optimaliseren en hem algemeen vlotter te maken.

Gaat dat over details? Soms wel, maar toch gaat een lezer een heel ander gevoel overhouden aan een tekst die geredigeerd is door een copywriter.

3.

We voorzien vaak ook tussentitels zodat teksten makkelijker te lezen zijn en de ontvanger sneller de informatie vindt die hij wil lezen. Als copywriter maak je het zo de lezer veel gemakkelijker... en at vindt een lezer heel aangenaam.

Graag enkele voorbeelden?

  • Kijk eens naar deze 'voor en na'. U merkt meteen het verschil. In dit voorbeeld gaan we een tekst heel commercieel en speels aanpakken.

  • Koppie doet ook de eindredactie van De Woonweter voor de sociale huisvestingsmaatschappij De Volkswoningen. Meer info over ons werk vindt u hier.

 

Stuur ons zeker eens een tekst en test ons! We tonen graag het nut van een copywriter bij het redigeren en de eindredactie van uw teksten.

Wat is redigeren en eindredactie

"Het resultaat van het redigeren of de eindredactie is een tekst die sprankelt en uitnodigt om te lezen."

bottom of page