top of page

SEO is bij webteksten niet altijd belangrijk

Bijgewerkt op: 14 okt. 2020

Niet elke website heeft nood aan SEO

Moet je voor elke website SEO teksten laten schrijven? Het antwoord is duidelijk: NEEN! Voor sommige websites is het overbodig om seo vriendelijke teksten te maken, omdat alle relevante bezoekers rechtstreeks naar de website komen. Dat was ook het geval bij de website voor Jamgroup uit Lokeren.


Webteksten werken soms ook zonder SEO

Jamgroup is een leverancier van telecomdiensten. Dat maakt dat ze in feite maar twee belangrijke klanten kunnen hebben: Proximus en Telenet. Deze twee spelers verdelen de markt. Er is dus weinig concurrentie. Andere spelers gebruiken immers het netwerk van deze 'grote' spelers. Zo is Scarlet het voordelige merk van Proximus dat hetzelfde netwerk gebruikt. Omdat deze markt zo klein is, is een SEO optimalisatie niet nodig.


Webtekst maken voor professionele uitstraling


Door het beperkt aantal spelers op de markt, is het voor dit bedrijf niet belangrijk om via organische zoekresultaten hoger te staan in Google. Het is voor hen wel belangrijk om webteksten te maken die hen een professionele uitstraling geven. Dat is wat Koppie dan ook gedaan heeft: op een eenvoudige manier uitleggen wat zij doen, wat hun ervaring is en hun troeven. Zo scoren ze bij de mensen die rechtstreeks naar hen op zoek gaan. Er is op die manier geen zoekwoordanalyse nodig en dat maakt de kostprijs van webteksten natuurlijk een heel stuk voordeliger.


U vindt de website van Jamgroup hier.8 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page