top of page

Storytelling 'Den Toren' in BrasschaatCopywriting Agentschap Natuur en Bos

Ben je in Brasschaat? Bezoek dan zeker ook eens de verkeerstoren op het Klein Schietveld. Daar ontdek je een boeiend verhaal over hoe bommen, granaten en vliegtuigen ervoor hebben gezorgd dat in dit gebied een bloeiend stukje topnatuur kon ontstaan. Het verhaal en de copywriting van deze tentoonstelling nam Koppie voor zijn rekening.

The Oval Office en Agentschap Natuur en Bos

Dit fijne project hebben we samen gerealiseerd met het live communicatiebureau The Oval Office en de opdrachtgever was het Agentschap voor Natuur en Bos. De aanpak was om de heel rijke geschiedenis van dit gebied te doorspitten en het militaire verhaal te koppelen aan dat van de natuur. Ook grafisch werd alles fris uitgewerkt in de studio van The Oval Office. Het resultaat mag er zijn! Check it out!


Copywriter The Oval Office

Waar het leger en de natuur elkaar vinden

Het lijkt tegenstrijdig, maar heel wat natuur in ons land hebben we te danken aan het leger. Hun uitgestrekte oefenterreinen herbergen schatten aan biodiversiteit. Ook op het Klein Schietveld in Brasschaat is dat het geval. Meer nog: door de oefeningen met bommen die hier vroeger plaatsvonden ontstonden er poelen waar amfibieën en andere fauna en flora een thuis vonden.

De geschiedenis van het Klein Schietveld hebben we naast het verhaal van de natuurontwikkeling gelegd. Zo ontstond een tijdlijn die aantoont hoe dit gebied zich heeft ontwikkeld tot topnatuur, onder meer dankzij de militaire aanwezigheid.

Voor een breed publiek

Belangrijk is dat ons verhaal door iedereen te begrijpen moest zijn, ook voor kinderen. Zowel in het taalgebruik als in de grafische uitwerking werd het laagdrempelige karakter uitgewerkt. Zo hebben we op de beperkte ruimte van de verkeerstoren enkele duizenden jaren geschiedenis gebundeld tot een overzichtelijke en informatieve tentoonstelling.

Ga zeker zelf eens kijken. Meer info over de bezoekuren vind je hier.


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page